JONNA HOLDER AF HVERDAGEN

JONNA HOLDER AF HVERDAGEN

Ligesom den legendariske Dan Turéll holder Jonna af hverdagen. Hun er fyldt 90 og byder indenfor i sin smukke og smagfulde lejlighed på 6. sal, som tilmed er udstyret med en stor, møbleret altan og den dejligste udsigt gennem vinduespartierne.

Jonna har haft et indholdsrigt liv med 25 år som syerske og derefter 25 år i Illum som ekspedient og senere i kundeservice. Hun og hendes mand, der gik bort for nogle år siden, har nydt mange stunder på ture til Jylland samt i deres sommerhus med venner og familie.

Især familien spiller en kæmpe rolle i Jonnas liv og hun understreger gang på gang betydningen af, at have en dejlig familie med stærke familiebånd. Da hun for nylig fyldte 90 år, var familien omkring hende: "Der var blomster og gaver alle vegne. Det var en dejlig dag," fortæller Jonna.

Jonnas mand var feriebarn hos en familie i Jylland, så Jonna og hendes mand besøgte flere gange "ferieforældrene", som selv fik to sønner og som Jonna stadig har kontakt til.

Når man besøger Jonna mærker ser man straks, at hun har let til smil og møder verden med glæde, til trods for, at hun er den sidste af sin generation i familien. Hun siger: "Jeg har haft et dejligt liv og så har jeg mine søde niecer, som kommer på besøg."

Jonna holder meget af hverdagen og lægger ikke skjul på, at hendes hjemmehjælper Nazneen fra HjemmeHjælpen A/S bidrager til glæden. De to kender hinanden godt og har det fantastisk sammen, så Jonna bruger nogle gange sit klippekort på at sende Nazneen ned efter kage og så går snakken ellers mellem de to.

Jonna slutter med ordene: "Jeg har et skønt liv og en alletiders hjemmehjælper!"