SAMME HJÆLPER I 10 ÅR: “DET BETYDER ALT, AT JEG HAR MINE DEJLIGE HJÆLPERE.”

I dag er vi på besøg hos Sussie, som er 61 år. For ca. 30 år siden, var hun og hendes mand ude for en bilulykke, som førte til, at hun lå i koma i ca. 9 måneder. Sussie blev lam fra livet og ned og hendes mand fik beskadiget sine nyrer i ulykken.

Sussie har to faste aftenhjælpere fra HjemmeHjælpen A/S, som hedder Ditte og Coryn. Ditte er kommet i hjemmet hos Sussie i ca. 10 år og Coryn i et par år. De to faste hjælpere kender derfor Sussie rigtig godt og ved nøjagtigt, hvad der skal gøres, når de er på besøg.

Man fornemmer tydeligt, at de alle tre er et sammentømret team, der bliver grinet og der er en rigtig god stemning. Sussie siger: ”Det betyder alt, at jeg har mine dejlige hjælpere.”

Sussie får hjælp til aftensmad og der bliver lavet kaffe, foruden hjælp til personlig pleje, hvor hjælperne kommer to gange hver aften. Sussies mand, Sten, døde for ca. 4 år siden, lige inde de havde 30 års bryllupsdag, af komplikationer fra trafikuheldet.

Sussie kommer på dagcenter 4 dage om ugen. Hun fortæller: ”Det er så dejligt at komme ud og se andre mennesker. Der fik jeg også lov at bo et par dage, da min mand døde.”

Hun fortsætter: ”I weekenden kører jeg ofte en tur i min kørestol for at se lidt mennesker. Jeg er meget viljestærk og det har gjort det nemmere for mig at acceptere, at jeg er i denne situation. Hvis der er noget jeg ikke kan, bliver jeg ved til det lykkes Jeg vil gøre alt det, jeg selv kan, uden hjælp.”

Sussie har arbejdet hos PostDanmark i mange år og savner stadig sine kolleger, men det får ikke lov til at ødelægge hendes humør.

Sussie slutter: ”Det nytter ikke at være negativ, det kommer man ikke videre af. Jeg regner med at blive 100 år og så skal vi have en fest, siger Sussie og smiler til mig.”