MASSER AF MULIGHEDER FOR ÆLDRE OG PÅRØRENDE I EFTERÅRSFERIEN

Benny Andersen skrev poetisk: "Jeg glæder mig til efteråret kommer, jeg synes jeg går i stå, når det er sommer."

Selvom sommeren har strakt sig langt ind i september måned kommer vi ikke udenom, at efteråret nærmer sig. Er man gået lidt i står i løbet af sommeren, giver efteråret mange muligheder for aktiviteter, både for ældre og pårørende.

Er man rimeligt mobil, er det indlysende at komme ud i naturen, som netop i efteråret viser sig fra sin måske smukkeste side. Bladene bliver røde og gule og en tur i skoven eller et af de mange grønne områder kan skabe glæde for store og små. Hvis man finder kastanjer, kan man tage efteråret med hjem og lave kastanjedyr med børne- eller oldebørn.

Der er også mulighed for indendørs aktiviteter udenfor hjemmets fire vægge. I aktivitetscentre, biblioteker mv. afholdes en række arrangementer, der omfatter foredrag om samfund og historie, rejser til fjerne lande mv. Desuden er der et væld af museer, som holder åbent og som byder velkommen til store og små med udstillinger og historiefortællinger.

Hvis man ikke er mobil, er det vigtigt at huske, at efteråret er det tidspunkt, hvor vi søger sammen i stearinlysenes skær, når mørket falder på udenfor. Ældre og pårørende kan hygge sig med varm kakao, mens de ældre fortæller historier om deres barndom, som var en tid uden smartphone og internet.

Borgere, som har klippekort fra kommunen, kan få efterårsoplevelser sammen med deres faste hjælper fra HjemmeHjælpen A/S, f.eks. en tur på café, i skoven eller et spil kort i deres egen stue. Der kan opspares op til 6 klip = 3 timer.

Mulighederne er mange og internettet rummer et væld af muligheder for ældre og pårørende i efterårsferien.