HJEMMEHJÆLPEN A/S TILTRÆKKER BORGERE MED SÆRLIGT BEHOV

Alle borgere hos HjemmeHjælpen A/S har individuelle behov, men nogle har et særligt behov for hjælp og pleje. Det kan f.eks. skyldes handicap eller nedsat funktionsevne.

I Valbyområdet melder vores gruppeleder Anja om markant vækst i antallet af borgere med synshandicap.

Anja fortæller: "Vi oplever, at HjemmeHjælpen A/S tiltrækker svagtsynede borgere, som selvsagt har behov for særlig hjælp og pleje. Borgerne kommer til os på eget initiativ og på anbefaling af andre med synshandicap."

Anja fortsætter: "Denne gruppe af borgere har særlige behov. F.eks. uddannes vores medarbejdere i, altid at anbringe borgerens ejendele på samme sted. Det er især vigtigt, når vi taler om køkkenknive, som kan være farlige for den synshandicappede, hvis de pludseligt ligger på en anden måde eller et andet sted, en de plejer."

Anja fremhæver desuden kommunikation, som en altafgørende faktor, både mellem borger og hjælper og mellem borger og hende selv som gruppeleder: "Vi får meget ros for vores konstante dialog med borgerne og den imødekommenhed, forståelse og ærlighed, som de møder. Vores medarbejdere er uddannede social- og sundhedsmedarbejdere, så de er meget kvalificeret til at kommunikere med borgerne og udføre deres praktiske arbejde."