Hjemmebesøg hos inge

HjemmeHjælpen A/S beskæftiger mere end 20 gruppeledere, som har ansvaret for dialogen med borgere og hjælpere, tilrettelæggelse af ruter og en række andre opgaver, som sikrer, at borgerne får den rette hjemmehjælp med faste hjælpere til fast aftalt tid.

I dag er vi på hjemmebesøg hos Inge. Hjemmebesøg betyder, at den faste hjælper og gruppelederen er på besøg hos borgeren for at drøfte hvordan det går og møde hinanden under hyggelige, uformelle former.

Inge er en frisk dame og tager imod os i entréen i hendes skønne Østerbro lejlighed. Her har hun boet i 30 år med sin mand. Han fik desværre demens og måtte flytte på plejehjem. Han er siden gået bort.

Inge fortæller: ”Tine er min faste hjælper fra HjemmeHjælpen A/S og det har hun været det seneste års tid. Men det føles som om vi har kendt hinanden i 20 år. Det var ’kærlighed ved første blik’.”

Jargonen er frisk mellem de to og netop derfor er Inge så glad for Tine.

”Jeg siger tingene som de er og det betyder alt for mig, at vi kan være åbne og lige i vores kommunikation. Jeg er uddannet sygeplejerske, så jeg har min mening om hvordan tingene skal være. Men vi snakker om det og vi er nogle sladdertanter os to,” griner Inge.

Ude fra gangen lyder toner fra Freddie Mercury. Det er Inges mobil der ringer. Hun elsker Queen og Freddie og har dem som ringetone på sin mobil.

Inge er i det hele taget et livstykke. Hun går ca. 5 kilometer hver dag på Østerbro. Inge slutter: ”Alle kender mig på Østerbro og omegn!”

Marianne, som er gruppeleder for området og var med på hjemmebesøget, har tit talt med Inge i telefonen under pandemien, så de var begge glade for at møde hinanden personligt.